Поп Благой от Дупница: Мишка наяде 10 000 марки, скрити от Паликарски в парното, по нареждане на братя Галеви разкопаха 15 гроба, за да разчистят терен за автокомплекс Архиерейският наместник на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски трябва да бъде разследван от църковните и светски власти в България за кражбата на стотици хиляди левове, отклонени от касата на църквата. Това твърди в няколко писма до новоизбрания български патриарх Неофит бившият архиерейски наместник на Дупнишката духовна околия Благой Стоянов, който я управлявал в периода 1998-2003 г., когато неочаквано е свален от поста и на негово място е назначен самият Паликарски.
В писмата си отец Стоянов се е опитал хронологично да предаде всички небогоугодни деяния на поп Георги и двамата му покровители – местните кримки Пламен Галев и Ангел Христов, които от 2 години се издирват от Интерпол, за да излежат ефективните си присъди за рекет, изнудване и участие в организирана престъпна група. 
Любопитна подробност е, че по мегаделото срещу прословутите братя Галеви 
ПРОКУРАТУРАТА СЕ ОПИТАЛА ДА ИЗИСКА ОТ СВЕТИЯ СИНОД И ПАТРИАРХ МАКСИМ ПИСМАТА-СИГНАЛИ НА ПОП БЛАГОЙ, НО ЦЪРКВАТА ОТКАЗАЛА ДА ГИ ПРЕДОСТАВИ.
Ето как звучат част от обвиненията на поп Благой Стоянов по 3 от неговите сигнали, с копия от които вестник "Струма" успя да се сдобие.
"Преди да бъда освободен от поста архиерейски наместник, бях започнал разследване за имотите, които притежава храмът "Св. Петка" в дупнишкото с. Яхиново. От моя съсед Георги Гогов, който бе написал кратка история на църквата, научих, че на храма са дарени 28 дка вакъфски 
/или черковни/ ливади. Земята се намира в горната част на химическия завод, или тогавашното ХФК в Дупница. Гогов счита, че тези 28 дка са продадени на сегашната фирма "Актавис", и ме помоли като архиерейски наместник да проверя дали има такава сделка. Ако имотът е продаден, сумата възлиза на над 800 000 лв. Спрях разследването поради отправените заплахи от мафиотите братя Галеви. Говори се, че отец Паликарски е акционер в "Актавис" благодарение на тази продажба, ако изобщо е извършена. Много често чувам от него думите, че той в момента е "космос", което означава "много напред в материално отношение". 


"Друг действителен случай е разкопаването и премахването на над 15 гроба на старите гробища в Дупница, като костите на покойниците и скалният материал бяха превозени в Яхиново за укрепване на брега в близост до жилището на отец Паликарски.