Във Великобритания очакват 14 метрови вълни и наводнения Ирландия се подготвя за проливни дъждове и бури. Властите разпространяват предупреждения за опасностите от лошото време в очакване обилните дъждове да започнат още в неделя. През следващата седмица ситуацията в страната вероятно ще се влоши, тъй като се очаква нова буря с ветрове, достигащи над 130 км/ч. Местните жители вече предприемат действия, за да се подготвят за неволите на лошото време.

Междувременно, множество райони от Великобритания и част от Западна Франция продължават да страдат от наводненията, предизвиквани от проливните дъждове. Френският регион Бретан е застрашен от буреносното време. Там е обявен червен код заради опасността от високи вълни и наводнения в редица департаменти. От съображения за сигурност бяха затворени и някои пътища.

Особено силно е засегната и югозападната част на Англия, след като множество реки в графство Съмърсет излязоха от коритата си. В събота ураганните ветрове продължиха да удрят южните части от Великобритания, а агенцията за околната среда предупреди, че има риск от нови наводнения. Скоростта на ветровете достигаше 80 м/ч по бреговете на Корнуол, Бристъл Ченъл и западната част на Уелс.

При Чъртси, графство Съри, река Темза излезе от коритото си, а местното население бе предупредено за неминуемо наводнение.

Заради риска от свлачища и наводнения всички железопътни линии в югозападната част на Англия са блокирани.

Пътищата от Лондон през Бриджуотър и Касъл Кари вече са затворени заради наводненията.

В Доулиш, където важен железопътен участък бе разрушен от вълните, работата по възстановяването на линията продължава на смени, които работят, когато няма вълни.

Междувременно агенцията за околната среда премества свой персонал от Северозападна Англия към ударените райони на юг.

Властите в Девън пък обявиха, че по протежението на 12 мили от брега се очакват „феноменални” вълни, достигащи височина до 14 метра.