И ВиК-Дупница и над 50 работещи в Общината се включиха в почистването От 20.30 часа снощи са излезли всички машини на фирмата извършваща снегопочистването на територията на община Дупница, информират от пресцентъра на кметството. "6 снегорина и един багер работят. Почистени са главните улици и подстъпите към болничните заведения и гробищния парк в Дупница. В почистването се включи и техника на ВиК-Дупница заради продължаващия обилен снеговалеж, която е изпратена да почисти пътя до водохващането и гробищния парк в село Бистрица. Поискана е справка от кметовете и кметски наместници на селата, където се оказа, че ситуацията като цяло е овладяна и всички главни улици са проходими. Среща имаше на кризисния щаб към Община Дупница с представители на фирмата, за да се обсъди работата. В Крайници отново ще се почисти пътя към Самоковско шосе заради навявания. По сигнал на кмета на Яхиново за труднодостъпни главни улици, бе изпратена техника. Спешно е изпратена техника до село Пиперево тази сутрин, за да почисти пътя до гробищата заради смъртен случай", допълват от кметството.
35 човека по временната заетост към Община Дупница, както и всички служители на фирмата по озеленяване са се включили ръчно в почистването на пешеходните зони, стълби и т.н.
От Общината напомнят, че собствениците на магазини и живущите в блокове и къщи трябва да изчистят тротоарните площи пред тях.